Már régebben jelezték, hogy baj lesz a fákkal


Miután tegnap este kidőlt egy fa a Vasmű úton, a dunaújvárosi önkormányzat azonnal átvizsgáltatta a többi fa állapotát is az út mentén.

A kiérkező szakemberek szerint már májusban figyelmeztették az önkormányzatot arra, hogy a fák gyökérzete nem megfelelően nőttek, így azonnali metszést és szakszerű gondozást javasoltak a későbbi balesetek elkerülése érdekében. Sajnos ez nem történt meg, így ennek a következménye a tegnap esti baleset is.

Az önkormányzat azonnal beavatkozást kezdeményezett a fák rendbetétele és alapos átvizsgálása érdekében. Az intézkedés során lezárásra kerülnek a parkolók a Vasmű út érintett oldalán. Az ott lakóktól és az arra sétálóktól is kellő körültekintést és nagyobb odafigyelést kérünk az esetleges problémák elkerülése végett. A biztonság kedvéért arra kérjük az arra közlekedőket, illetve az ott élőket, hogy a vizsgálatok, illetve a hiba elhárításának idején a lakóházak falai mentén, illetve a Vasmű út másik oldalán közlekedjenek. Az azonnali elhárítás megkezdődött, a lakosságot folyamatosan tájékoztatni fogjuk a részletekről.

Dunaújváros MJV Önkormányzata