Mindent vitt amihez hozzáfért


A lopás és közérdekű üzem megzavarása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárásban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy 34 éves férfit.



 

Egy Polgárdi belterületén található benzinkúthoz tartozó melléképület lemez falát bontotta meg, majd onnan kompresszort tulajdonított el egy férfi 2020. április 8-án kora hajnalban. Mivel a rendőrök megzavarták, a helyszín közelében hátrahagyta a lopott tárgyat és elmenekült. Egy Polgárdi külterületén lévő cég távközlési állomásáról több munkaakkumulátort és egy tápegységet is ellopott, valamint az elektronikus rendszer kábelezését több ponton elvágta, ami miatt az adótorony működésképtelenné vált, így távközlési feladatait nem tudta ellátni. A szolgáltató elektronikus rendszerének működési hibajelzésére kora reggel a helyszínre érkező ellenőr azt tapasztalta, hogy nemcsak a lopással, de a rongálással is milliós kárt okoztak a cégnek. A rendőrök a sértettek által rendelkezésre bocsátott biztonsági kamerafelvételek elemzése alapján rövid időn belül megállapították, hogy a két helyszínen történt bűncselekmény elkövetője azonos lehet, majd a bejelentéseket követő pár órán belül lakóhelyén elfogták, és a rendőrségre előállították. A tatai férfi otthonában a nyomozók megtalálták az elektromos tápegységet, amit több más, a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközzel együtt lefoglaltak.

 

A nyomozók a 32 éves férfit – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett és közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2020. április 8-án délután gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.