Fehérvár kérése


Fejérben is tovább nőtt a megbetegedések száma, eddig száztizennégy igazolt fertőzöttet tartottak számon, így továbbra is a főváros és Pest megye után Fejér megyében van a legtöbb koronavírusos megbetegedés.

A polgármesterek eddig csak a húsvéti időszakban rendelkezhettek a kijárás helyi szigorításáról, Cser-Palkovics András továbbra is arra kéri a fehérváriakat, tartsák be most is az ünnep alatt életbe léptetett szigorításokat.

A cél közös: minél kevesebb fertőzött ember legyen a városban! „Az emberek döntő része a visszajelzések szerint egyetértett a húsvéti időszakra vonatkozó intézkedésekkel. Az emberek nagy többsége be is tartotta ezeket az előírásokat. A nagy élelmiszerboltok kivételével nem alakult ki csoportosulás a városban.” – írta közösségi oldalán a polgármester. A húsvéti időszakban összesen 598 esetben kellett a közterület-felügyeletnek intézkednie, minden esetben elégséges volt a szóbeli figyelmeztetés. A rendőrség munkatársai sem találkoztak kirívó esettel, bírság kiszabására az ő munkájuk során is csak elenyésző számban volt szükség.