Újra kelepel a gólya Pentelén!


Pénteken helyére került az új gólyafészek Pentelén. Szombat reggel pedig már arra ébredhettek az ott lakók, hogy gólya kelepel a fészekben. 

Pentelén emberemlékezet óta mindig volt gólya, az elmúlt években viszont már nem tért vissza a fészekbe, mert annak acélszerkezete olyan rossz állapotba került. Az ügyet lakossági kérésre Orosz Csaba képviselő úr karolta fel.

Nyíri Miklós, pentelei lakos február végén jelezte, hogy a fészek acélszerkezetét helyre kellene állítani. Miután közelebbről is megnézték, kiderült, hogy olyan rossz állapotban van, hogy teljesen el kellett bontani. Nyíri Miklós ezután egyeztetett a Magyar Madártani Egyesülettel és az ő instrukcióik alapján megtervezte, társadalmi munkában pedig le is gyártotta az új gólyafészket. Pénteken Orosz Csaba ezt a helyszínre szállította, a DVG Zrt. emelőzte, az E-on emelte, Nyíri Miklós pedig felszerelte. Mi dunaújvárosiak pedig mindannyian csodálhatjuk, szerethetjük, hiszen szinte várni sem kellett: szombat reggelre lakója is lett a fészeknek!

Fotók: dunaujvaros.hu

Ez az „akció” szép példája annak, hogy a jó ügy miatt össze tud fogni a közösség, és ha ebbe mindenki beleteszi a maga munkáját, akkor az eredmény sem marad el! – olvasható az önkormányzat honlapján