Letartóztatásban marad az emberkereskedelemmel gyanúsított férfi


A Fejér Megyei Főügyészség kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a sértettet szexuális cselekmény végzésére bírta rá, abból származóan rendszeres jövedelemre tett szert, magát a prostitúciót végző személlyel kitartatta.

A nyomozás adatai szerint a terhelt 2019. márciusától augusztusáig a sértettet azért, hogy a férfi rendszeres jövedelemre tegyen szert, prostitúcióra bírta rá. A sértett a szexuális cselekmény végzéséből származó jövedelmét a férfi utasítására neki átadta, így a gyanúsított életvitelét abból fedezte.

A terhelt több alkalommal volt büntetve, az eljárás tárgyát képező cselekményeket visszaesőként, feltételes szabadsága hatálya alatt állva követte el. Figyelemmel a gyanúsított előéletére, valamint arra, hogy a cselekményt hosszabb időn keresztül, folytatólagosan követte el, tekintetében a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Alaposan feltehető továbbá, hogy a férfi a sértettet megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, a bizonyítás meghiúsítására törekedne.