Az alkalmazott fosztotta ki a benzinkutat

A Fejér megyei benzinkútról elvitt készpénz elkövetőivel szemben folytatott nyomozás vizsgálatát a napokban fejezték be a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

Ahogy arról a police.hu már korábban beszámolt, a benzinkút egyik alkalmazottja 2020. január 13-án reggel lopásról tett bejelentést a rendőrségre. Elmondta, hogy előző este a töltőállomás épületében huzatot érzett, és mikor körbejárta az irodákat, feltűnt neki, hogy a bevétel tárolására szolgáló helyiség ajtaja – amely mindig zárt állapotú – résnyire nyitva van. Közelebb lépve a pénztárolásra használt asztalfiókhoz látta, hogy az nyitva van, és üres. Ezt követően ellenőrizte a hátsó ajtó állapotát kívülről is, azon feszítésnyomot nem látott. A helyszínre érkező rendőröknek a kút üzemeltetője elmondta, hogy több mint egymillió forint tűnhetett el a fiókból.

 



 

A rendőrök a lopás bejelentése után nem sokkal azonosították és előállították a feltételezett elkövetőket. A benzinkút 52 éves alkalmazottja és annak 21 éves fia gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, előre megtervezték a tettüket, melynek során az anya segítette a férfi épületbe jutását oly módon, hogy az ajtókat szándékosan nyitva hagyta. A férfi azt is tudta, hol találja majd a pénzt. A zsákmányból kétszázezer forintot elköltöttek, a többi készpénzt a nyomozók megtalálták és lefoglalták.

A lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségre.