Új játszótér Székesfehérváron

A Jancsár utca és a Bakony utca között mintegy ötvenmillió forintos beruházással készült el a város legújabb játszótere. A nagy, két csúszdás mászóvár mellett több kisebb, a fehérvári gyerekek körében népszerű játszóeszközt telepítettek és mindegyik alá ütéscsillapító felületet építettek. A parkosítás során 14 fát és 165 bokrot ültettek.

Farkas László a terület önkormányzati képviselője köszönetet mondott a Városgondnokság szakembereinek, akik megtervezték és kivitelezték is a játszóteret. Felelevenítette, hogy néhány éve, amikor a szomszédos magánterületen társasház építés kezdődött, ígéretet tettek arra, hogy ezt a területet megszépítik és egy szép, élhető környezetet alakítanak ki. Azóta elkészült az üres, kopár, murvás területen egy kulturált parkoló, mellette pedig jelentős mennyiségű fát ültetett a város a Jancsár csatorna partján, most pedig elkészült az új játszótér is.

 

ELKÉSZÜLT AZ ÚJ, NAGY MÁSZÓVÁRAS JÁTSZÓTÉR A JANCSÁR UTCÁBAN

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az előzményekről szólva elmondta, több lakossági fórumon is lakossági kérés volt miután a társasház építtetője egy magántulajdonos elkezdte az építkezést, hogy ez a nagyon jó adottságú, de elhanyagolt terület maradjon meg zöldfelületnek.

Olvassa el a részleteket a szekesfehervar.hu oldalon

 

 

 „Ezen a területen az elmúlt harminc évben nem történt semmi, azonban az elmúlt három évben mintegy 150 millió forintos beruházással sikerült rendbe tenni, jogos lakossági elvárásoknak megfelelően a lakótelepnek a Jancsár és a Bakony utca közötti részét. Mindezt a gyerekeinknek és unokáinknak építettük és kérem, hogy óvjuk és védjük meg az elkészült beruházásokat!”

– mondta Farkas László.