Pótlóbuszok szállítják az utasokat


Szabálytalan munkavégzés miatt a Pusztaszabolcs–Dombóvár vonalon, Kurd és Döbrököz között egy felsővezetéki oszlop a vasúti pályára dőlt, a vonatközlekedés szünetel. 

Az InterCity vonatok utasait Dombóvár és Kurd állomás, az S40-es személyvonatok utasait pedig Kurd–Döbrököz–Dombóvár között pótlóbuszok szállítják. Az átszállás érinti a kaposvári IC-k utasait is. A helyreállítás több órát is igénybe vesz, a felsővezeték is megrongálódott. Ezért várhatóan estig szükség lesz a vonatpótlásra. Az átszállások és a pótlóbuszok eltérő útvonala miatt a Budapest–Dombóvár–Pécs  vonalon utazók jelentős, 50-60 perccel hosszabb menetidővel számoljanak.

A VOLÁNBUSZ a Sárbogárd és Pécs, illetve Pécs és Sárbogárd közötti menetrend szerinti buszjáratain elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket. Az autóbuszokra csak a Pécsre, és a Pécsről utazók szálljanak fel, köztes megállókban nem állnak meg.

A vasúti pálya mentén szabálytalan munkát végeztek a zöldfelületen, a vasúti pálya mellett, egy munkagép okozta az oszlop bedőlését és a vezetékrendszer leszakadását.

MÁVINFORM