Kábszerfogás a megyében


A gyanú szerint a négy férfi bűnszövetségben kábítószert terjesztett. A rendőrség több mint 25 millió forint értékű magyar és külföldi készpénzt, közel tizenegy kilogramm mennyiségű kábítószergyanús fehér port, egy személygépkocsit, valamint egyéb tárgyakat foglalt le.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást 2020 szeptemberében.

A több hónapon keresztül tartó intenzív felderítői és nyomozó munka eredményeként a rendőrök számára 2021 januárjára vált egyértelművé, hogy a bűncselekménnyel egy bűnszövetségben tevékenykedő négytagú társaság gyanúsítható.

Az eljárás adatai szerint a székesfehérvári, a bácsalmási és a két budapesti férfi több megyére kiterjedően kábítószert terjesztett.

Elfogásukra a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. január 27-én összehangolt bűnügyi akciót szervezett a nyomozók, a főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársaival, továbbá a Somogy, a Veszprém és a Bács-Kiskun megyei rendőrökkel – mintegy 100 fő részvételével -, melynek során elfogták és előállították Sz. Zsoltot, P. Rudolfot, N. Gábort és H. Miklóst.

A gyanúsítottak otthonában megtartott kutatáson a rendőrök közel tizenegy kilogramm kábítószergyanús anyagot, több mint 25 millió forint készpénzt, külföldi valutát, személygépjárművet, telefonokat, továbbá a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket találtak és foglaltak le.

A drogterjesztőket – őrizetbe vételük mellett – a nyomozók bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és kezdeményezték letartóztatásukat irta honlapján a police.hu

Rendőrségi hírek