Milliárdos állami segítség a lovasberényi kormányüdülőnek


Milliárdos állami segítséggel újulhat meg a Pintér Sándor volt cégéhez került lovasberényi kormányüdülő – írja a 24.hu

Csaknem 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cége tulajdonába került egykori lovasberényi kormányüdülő fejlesztésére – vette észre a 24.hu a Kisfaludy turisztikai program nyertes pályázatai közt.

Az 1 285 779 714 forint közpénz kedvezményezettje az Ingatlan Gyám 2019 Zrt., amelynek vezérigazgatója és tulajdonosa szintén Pintér Sándor beosztottja volt.

 

Engedje meg, hogy ne válaszoljak a kérdéseire. De higgye el, hogy a pályázatot a lehető legtörvényesebben állítottuk össze, mindent tisztelve, ami a jogszabályok által előírt. Nyilván azért kaptuk meg a támogatást, mert ebben a pályázati anyagban minden benne van.

Válaszolta a 24.hu kérdésére Lajtár József István arra a kérdésre, hogy miként nyert támogatást a cége egy olyan hotel felújítására, ami nincs is a tulajdonában?

A portál megkereste a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-t is. Válasz még nem érkezett.

Válaszolt viszont röviden a Guller Zoltán vezette turisztikai ügynökség. Mint írták, az Ingatlan Gyám 2019 Zrt. a támogatási kérelmével egyidejűleg benyújtotta a Hotel Lovasberény tulajdonosa, azaz a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. hozzájáruló nyilatkozatát is.

Itt sok minden egyéb részletet is megtudhat a témáról.