Brutális állapotok a vágóhídon


 

Felfüggesztette egy Fejér megyei vágóhíd és darabolóüzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) miután szakemberei rendkívül súlyos technológiai és higiéniai hiányosságokat találtak a létesítménynél – közölte a Nébih az MTI-vel csütörtökön.

    Kiemelték: a hivatal csaknem két tonna jelöletlen, valamint lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszert vont ki a forgalomból.


    Az ellenőrök azt tapasztalták, hogy a vágóhíd takarítatlan, rendkívüli mértékben szennyezett. A padozaton vér, sár, bendőtartalom és egyéb, felismerhetetlen szennyeződés volt jelentős mennyiségben, a falakat, berendezési tárgyakat kosz borította, a helyiségben található eszközfertőtlenítők egyike sem működött – ismertették.

Az udvar hátsó részén a szabadban három, levágásra szánt szarvasmarha feküdt elhulláshoz közeli állapotban – tették hozzá. A közlemény szerint a csomagolóanyag-raktárban rendkívül erős rágcsáló vizeletszag érződött, a csomagolóanyag és padozat rágcsálóürülékkel szennyeződött, a szennyvíz a padozatra folyt.


    Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás jelentős bírságra számíthat – jelezte a Nébih.

Hirdetés