Lakat alatt a kettős gyilkossággal vádolt férfi


Jogerősen elrendelte a kislángi kettős emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását, és – az előzetes pszichiáter-szakértői vélemények alapján – az elmeállapota megfigyelését is a Székesfehérvári Járásbíróság – tájékoztatta a Székesfehérvári Törvényszék kedden az MTI-t.

    A közlemény szerint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetettet emberölés bűntette miatt folyik eljárás a férfi ellen.
    A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel azt közölte, hogy a 26 éves gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.


    A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi vasárnap hajnalban Kislángon bemászott egy Szabadság utcai ingatlan udvarára, és a füstölőből húst vett el. A házban élő 81 éves nyugdíjas férfi és 73 éves élettársa azonban észrevette őt, és próbálta megakadályozni, hogy elmeneküljön a lopott áruval. A fiatal férfi ezért késsel többször megszúrta az idős embereket, akik súlyos sérüléseikbe a helyszínen belehaltak.


    Az elkövető a holttesteket az udvaron lévő vízóraaknába rejtette, és faágakkal letakarta, majd elmenekült a helyszínről.


    Vasárnap reggel egy férfi értesítette a rendőrséget, hogy nem találta otthon ismerősét, de az udvarán vérnyomokat látott. A rendőrök ezután rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.