Elnöki elismerésben részesült Hajas Norbert


Elnöki elismerésben részesült Hajas Norbert erőemelő parasportoló a Megyeházán.

A legutóbbi lengyelországi megmérettetésen kétszeres Európa csúcsot felállított Európa Bajnoki címe elnyeréséért elnöki elismerésben részesült a többszörös világ – és Európa – bajnok Hajas Norbert erőemelő parasportoló. A bajnokot szerdán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő köszöntötték a Megyeházán.

„Elnöki elismeréssel olyan jeles személyeket ismerünk el, akiket érdemeik miatt példaként állíthatunk mások számára. A mai elnöki elismerés apropója, hogy Norbi március 20-án részt vett a Lengyelországban megrendezett XPC Európa Bajnokságon, melynek kiutazási költségeihez a Fejér Megyei Önkormányzat is hozzájárult anyagilag. Külön öröm a számunkra, hogy Norbi a megmérettetésen Európa bajnoki címet nyert és kettő Európa csúcsot állított fel a versenyen. Ehhez az eredményhez, mellyel Fejér megye hírnevét is öregbítetted, szívből gratulálunk!” – mondta köszöntőjében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Dr. Molnár Krisztián, (balról) a Fejér megyei közgyűlés elnöke átnyújtja az elnöki elisemerést Hajas Norbertnek Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő jelenlétében.

„Dicsőséget hoztál Magyarországra és a megyére is. Nagyon szépen köszönjük, ahogy azt is, hogy a te emberi tartásod és sportteljesítményed nekünk, épeknek is példaértékű, hiszen azt üzeni a számunkra, hogy nem lehet olyan nehéz élethelyzet, amelyből derűvel, kitartással, akarattal ne lehetne akár még előnyt is kovácsolni. Köszönjük ezt neked, hogy minden ilyen alkalommal erre tanítasz bennünket” – fogalmazott Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, aki befejezésül gratulált Norbinak a szép eredményhez és megköszönte a megyei elnök támogatását.

Szponzorált tartalom

Hajas Norbert köszönetet mondott képviselő és elnök uraknak a támogatásért, mint mondta nagyon jól esett neki emberileg ez a gesztus és nagyban hozzájárult a lengyelországi Európa bajnokságon való részvétel sikeréhez. Elmondása szerint Magyarországot egyedüli résztvevőként képviselte Lengyelországban, ahol egy másik súlycsoportban indult 67,5 kilóval és amelyben két Európa csúcsot sikerült teljesítenie. Előző évben 75 kilóval indult az egyik versenyén, amelyet négy Európa csúccsal nyert. Június végén várhatóan pedig már a Csehországban megrendezésre kerülő Európa bajnokságra készül.

A Kápolnásnyéken élő Hajas Norbert egy balesetben veszítette el az egyik lábát. 2015-ben kezdte el amatőr erőemelő pályafutását, azóta számos világbajnoki érem és cím birtokosa.

  1. októberében vett részt első világbajnokságán Németországban, ahol I. helyezett lett és világcsúcsot ért el 167,5 kg-mal. -75 kategóriában indult. Ez volt az első világbajnoki érme. 2017. Ausztriában, Tirolban rendezett Európa-bajnokságon I. helyezést ért el az épek között indulva. 2018. Szlovákiában rendezett világbajnokságon I. helyezett, épek között indult. 2019. Szlovákiában rendezett világbajnokságon I. helyezett, épek között indult. 2020. novemberében Lengyelországban rendezett világbajnokságon I. helyezett és abszolút 3. kategória győztese. 2021. március 20-án a Lengyelországban megrendezett XPC Európa Bajnokságon, Open kategóriában (-67,5 kg) kettő Európa csúccsal nyerte a versenyt.