Elütötte, otthagyta, majd gyalog visszatért a színhelyre


A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki Székesfehérváron gépkocsival elütötte egykori élettársa barátját, amely következtében a férfi életveszélyes sérülést szenvedett – közölte az Ügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tíz évig élt élettársi kapcsolatban egy nővel, amely kapcsolat a gyanúsított féltékenysége miatt megszakadt. Ezt követően a nő megismerkedett a sértettel, akivel 2020-ig élettársi kapcsolatban élt, és utána is barátok maradtak. A férfi tudott a nő új kapcsolatáról, amely miatt többször hívta telefonon és üzeneteket is küldött neki.

A gyanúsított 2021. június 1-jén, délután gépkocsival hazavitte a nővel közös gyermeküket, majd a közelben várakozott. A sértett megjelent a nő háza előtt, és amikor észrevette a gyanúsítottat, gyalog elindult az irányába. A gyanúsított ekkor betolatott az egyik ház mögötti parkolóba, majd onnan kikanyarodva nagy gázzal elindult a sértett felé, elütötte őt, amely miatt a sértett felcsapódott a gépkocsi motorháztetejére. A férfi a gépkocsival gyorsított, majd 8 – 10 méter megtétele után a sértett a motorháztetőről az aszfaltra esett. A gyanúsított a gépkocsival távozott a helyszínről, majd néhány perc elteltével gyalog visszatért.

A sértett az elütés következtében kétoldali koponyatörést, kemény agyhártya alatti vérzést, agyzúzódást, valamint tüdőzúzódást szenvedett, amely sérülések életveszélyesnek tekinthetők.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 – 15 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával. A bíróság döntése végleges.