Két kábítószerkereskedő letartóztatásának indítványozta az ügyészség


A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, valamint egy férfi bűnügyi felügyeletének elrendelését, akik több megyére kiterjedően értékesítettek kábítószert.

A nyomozás adatai szerint a terheltek jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló negyedik társukkal 2020. novemberétől kezdődően több megyében kábítószert terjesztettek azért, hogy rendszeres anyagi haszonra tegyenek szert. Elfogásuk több megye rendőreivel való együttműködés eredményeként összehangolt bűnügyi akció keretében történt még 2021 januárjában. A nyomozás során tartott kutatás alkalmával a rendőrök mintegy 11 kg kábítószert, több mint 25 millió forint készpénzt, egy személygépkocsit, valamint további tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

A rendőrség beszámolója az elfogásról

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel– amely 5 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a cselekmény szervezettségére, időben elhúzódó jellegére figyelemmel a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság két gyanúsított letartóztatását 2021. október 28-ig meghosszabbította, amely döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges, a harmadik terhelt letartóztatását megszüntette, egyúttal 2021. november 22-ig bűnügyi felügyeletét rendelte el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.