Megújult a Pákozd-Dinnyés összekötő út


Elkészült a Dinnyés – Pákozd összekötő út rekonstrukciója. A mintegy 630 millió forintból felújított 3,7 kilométeres útszakaszt Dr. Molnár Krisztián, a vármegyei közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Kardos Ádám és Tóth István polgármesterek, valamint Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója adta át.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 626 millió forintos támogatásával készült el a 6213. jelű Seregélyes – Pákozd összekötő út Dinnyés és Pákozd közti, 3736 méteres szakaszának rekonstrukciója.

A megújult útszakaszt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Kardos Ádám pákozdi polgármester, Tóth István, Gárdony polgármestere és Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér vármegyei igazgatója adta át ünnepélyes keretek között szerdán reggel.

A beruházás keretében két réteg aszfalt, kiegyenlítő réteg és kopóréteg került beépítésre, új KRESZ táblákat helyeztek ki és az útburkolati jeleket is újrafestették, valamint megszélesítésre kerültek az útszakaszon lévő három híd szerkezeti elemei. A biciklisek biztonságos közlekedése érdekében kerékpáros nyom került felfestésre, illetve 50 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke az átadón elmondta, a kerékpáros forgalom szempontjából nagyon fontos ez az útszakasz, hiszen a nyári csúcsidőben a 2 ezret is meghaladja az erre biciklizők száma. Éppen ezért a Velencei-tó, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács jóvoltából 2016-ra elkészültek az útszakaszon egy önálló kerékpárút tervei. Ezt azonban – annak ellenére, hogy a községnek egy forintjába sem került volna – Pákozd akkori vezetése nem támogatta, így nem valósulhatott meg. Szerencsére Pákozd jelenlegi polgármestere, Kardos Ádám partner volt abban, hogy a kérdés megoldódjon, ezért a jelenlegi útfelújítás részeként – bár nem önálló kerékpárút formájában – olyan megoldás született, mely a kerékpárosok számára is biztonságosan használhatóvá tette az útszakaszt – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.

Forrás



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük