Gárdonyi volt a BMW-ket elkötő tolvaj


A BRFK nyomozói szeptember 11-én Csepelen fogtak el egy férfit és a vele lévő nőt, akik két nappal korábban Németországból elloptak egy autót, hogy azt Magyarországon alkatrészként értékesítsék. A BMW X2-es eredeti rendszámát magyar hatósági jelzésre cserélték, még regisztrációs matricát is tettek a szélvédőre.

A férfihez köthető címeken a budapesti nyomozók Németországból lopott további járműveket találtak: egy BMW X6-ost, egy BMW X5-öst, egy Ford Mondeót és egy utánfutót. A járműveket vagy más rendszámmal látták el, vagy az alkatrészeket építették be más kocsikba. A rendőrök lefoglaltak még indítókulcsokat, magyar és német forgalmi engedélyeket, törzskönyveket.

A nyomozás adatai szerint a gépkocsitolvajok módszere az volt, hogy vásárlási szándékot színlelve kerestek fel autókereskedőket vagy hirdetést feladó magánszemélyeket. A kiszemelt autók megtekintésekor az indítókulcsokat is elkérték, de másik, hasonló kulcsot, vagy üres kulcsházat adtak vissza helyette, majd az eredetivel visszatérve elvitték a járművet.

A külföldön elkövetett autólopások miatt a német hatóság jár el. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályán a 47 éves B. Tamás gárdonyi lakost és a 27 éves B. Krisztina nyírbátori lakost jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendszámok átszerelése miatt a férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is gyanúsítják, valamint azért is büntetőeljárás indult ellene, mert úgy vezette a lopott kocsit, hogy korábban bevonták a jogosítványát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, a nő szabadlábon védekezhet.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük