Tovább jutott a Fehérvár FC


A Fehérvár FC 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel jutott tovább az ír Bohemian FC ellen csütörtökön, a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójában.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló: Fehérvár FC-Bohemian FC (ír) 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 4-2 ——————————————————————– Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v: Hrisztofi (ciprusi)
gólszerzők: Nikolics (37., tizenegyesből), illetve Ward (22.)
sárga lap: Nikolics (68.), illetve Lyons (18.), Grant (68.), Finnerty (71.), Buckley (85.)

Fehérvár FC:
———–
Kovácsik – Nego, Rus, Stopira, Fiola – Alef (Pátkai 75.), Houri – Bamgboye, Evandro (Nikolov 101.), Petrjak (Géresi 109.) – Nikolics (Hodzic 74.)

Bohemian FC:
———–
McGuinness – Lyons, Casey, Cornwall (Finnerty 71.), Breslin – Buckley (Mandroiu 109.), Lunney (Levingston 79.) – Twardek, Ward (Devoy 83.), Grant – Wright

A találkozó elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár FC, amely tíz perc alatt három nagy lehetőséget is kihagyott. A Bohemians elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva, de amikor lehetősége nyílt, bátran lendült támadásba, és egy ilyen akció végén Keith Ward jóvoltából a vezetést is megszerezték. A fehérvári gárda hátrányba kerülve tovább rohamozott, és Nikolics Nemanja büntetőből elért találatával még a szünet előtt egyenlített.
A második félidőre jelentősen alábbhagyott az iram. A hazaiak birtokolták jóval többet a labdát, de minden kínálkozó lehetőségüket elpuskázták. A vendégek masszívan védekeztek és kihúzták a rendes játékidőt újabb kapott gól nélkül, így következhetett a ráadás.
A hosszabbításban nagy erőket mozgósítottak a csapatok, a hazai együttes a győztes gólért küzdött, sikertelenül, míg a Bohemians a góltól óvta kapuját, sikerrel. A tizenegyesekre maradt a döntés, amelyet a fehérváriak rúgtak jobban, 4-2-re megnyerték a párharcot, így továbbjutottak a második fordulóba, amelynek sorsolását hétfőn rendezik.