Dr. Cser-Palkovics András

Székesfehérvár – Polgármesteri közlemény


Tisztelt Fehérváriak!

A járványhelyzet elején megígértük Önöknek, hogy minden olyan kérdésről, adatról, döntésről tájékoztatást adunk, ami a járvánnyal összefügg és amiről az önkormányzatnak hivatalos információja van.

Tesszük ezt azért, hogy Önöknek hiteles és valós képük legyen a járványhelyzet alakulásáról városunkban, még akkor is, ha az adott hír szomorú vagy arról beszélni bizony nehéz.

Sajnos az elhunytak számának növekedése indokolttá tette, hogy – természetesen az illetékes állami szervekkel, illetve a kórházzal történő egyeztetéseket követően – a temetőinket üzemeltető Városgondnokság szakembereinek javaslatai alapján, az elhunytak méltó elhelyezésével kapcsolatban is döntéseket hozzunk.

Ennek megfelelően a Béla úti temetőben található hűtők befogadóképességét is, az eddig már meghozott intézkedéseken túl, 24 hellyel megnöveltük. Kiemelten fontos, hogy a járványhelyzet alatt is megőrizzük az elhunytak kegyeleti jogát.

A Városgondnokságtól arról is értesültünk, hogy vasárnap és hétfőn 9-12 óráig a kórház pathológiai osztálya segíti az ügyintézést. A Városgondnokság tájékoztatott arról is, hogy a kegyeleti szolgáltatások ügyintézésben is ügyeletet tartanak szombat, vasárnap, hétfő 9-12 óra között.

Munkájuk jellege okán ritkábban beszélünk róluk, de most ezúton is szeretném megköszönni a kegyeleti szolgáltatónál dolgozó emberek jelenlegi helyzetben tanúsított hihetetlen erőfeszítéseit és lelki erejét. Természetesen a köszönetnyilvánítást nem csak szavakban fogom feléjük megfogalmazni.

Hála és köszönet Nekik! Kérem, higgye el mindenki, hogy ez egy nagyon alattomos és veszélyes vírus! Tartsuk be a szabályokat és regisztráljunk az oltásra, akinek pedig megnyílik a lehetőség, oltassa be magát! Kérem, hogy nagyon vigyázzunk magunkra és egymásra!

Dr. Cser-Palkovics András