Bicske ivóvíz elosztóhálózatán 2021.07.08 –án a reggeli órákban, csőtörés következett


Bicske város ivóvíz elosztóhálózatán 2021.07.08 –án a reggeli órákban, csőtörés következett be a települési főellátó NA300 átmérőjű vezetéken.

Ennek a műszaki hibának a javítása a teljes település elosztóhálózatára kihatással van, mivel a javításhoz a vezetéket ki kell zárjuk a szolgáltatásból, amely a kisebb átmérőjű utcai elosztó vezetékeket megtáplálja.

A szolgáltatásból kizárt vezetéknek a javítás ideje alatti kiesése azt okozza, hogy a többi, kisebb méretű vezeték veszi át a „hálózati ellátás” szerepét. Ennek eredményeként ezekben a vezetékekben az áramlási sebesség megnő, amely a vezetékekben lévő lerakódásokat magával sodorhatja. Emiatt sárga, elszíneződött víz folyhat a csapokon, és a település teljes területén nyomáscsökkenés fordulhat elő.

A hiba elhárításán munkatársaink jelenleg is dolgoznak, azonban a hiba javítása után a felkavart üledék, rendszerből történő eltávolítása több időt, napokat is igénybe vehet.

Az opálossá, zavarossá vált ivóvíz egészségre nem ártalmas. Az ezt okozó anyagok kiülepítése után az ivóvíz fogyasztható.

Az okozott kényelmetlenség miatt kérjük felhasználóink türelmét és megértését.