Február elsején Fejér vármegye is csatlakozik az egységes ügyeleti rendszerhez


Január elején elérte a 300 ezret az Országos Mentőszolgálat egységes alapellátási ügyeleti rendszerében ellátott betegek száma Magyarországon.

A 2023. február 1-én Hajdú-Bihar vármegyében indult egységes rendszerhez eddig az ország 17 vármegyéje (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Komárom-Esztergom, Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, Heves, Tolna, Csongrád-Csanád, Zala, Somogy, Bács-Kiskun, Vas, Nógrád) csatlakozott, a működés mindenhol zavartalan.

A jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek több mint 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, 19.105 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházi felvételre küldeni. Több mint 32 ezer esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, több, mint 246 ezer beteget valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 21 ezer beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket. Az alapellátási ügyeletben ellátottak 37 százaléka gyermek, illetve 18 éven aluli fiatal volt.

1830 – az egységes ügyeleti hívószám

Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is egységesen: 1830. A 1830-as hívószám mindenhol jól működik, a visszajelzések alapján az ügyeleti rendszerrel az ellátottak továbbra is elégedettek. Az egységes alapellátási ügyeleti rendszer országos kiterjesztése 2024. február 1-jétől Fejér és Pest vármegyében folytatódik.

Azoknak az érdeklődőknek, akik részt szeretnének vállalni az egységes alapellátási ügyeleti rendszer működtetésében külön tájékoztatóval állunk rendelkezésre: Ügyelj velünk, ÜGYELJÜNK EGYÜTT!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük